Het dorp Wijster hoort bij de gemeente Midden-Drenthe. In het dorp Wijster is o.a. een buurtsupermarkt met postagentschap en een snackbar.

In de omgeving is veel te doen en te beleven:

– Uitzichtpunt de Blinkerd: hoogste punt van Drenthe (2 km),  Col du VAM (fiets en mountainbikeroute met een hoogteverschil van ~50 meter)
– Fietsen en wandelen in Nationaal park Dwingelderveld (5 km),
– Terhorsterzand ( 5 km), Mantingerzand (8 km), Orvelterzand (12 km) en Boswachterij Hooghalen/Grolloo/Schoonloo/Borger (15 km)
– Herinneringscentrum Kamp Westerbork, Hooghalen
– Westerbork met o.a. Museumherberg de Ar en het museum papierknipkunst (7 km)
Museumdorp Orvelte (12 km)
– Hoogeveen met o.a. het luchtvaartmuseum (12 km)
– Borger Boomkroonpad (20 km)
– Assen met o.a. Drentsmuseum en Draaiorgelmuseum, bioscoop de Nieuwe Kolk (25 km)
– Emmen met o.a. Wildlands (30 km)
– Appelscha met o.a. attractiepark Duinen Zathe (35 km)
– Barger-Compascuum met het Veenmuseum (35 km)

Fietsen en wandelen

Fietsknooppunt 47 ligt vlak bij de camping. Als u uw fietsroutes graag via dit knooppuntensysteem maakt is het vrij eenvoudig om veel mooie tripjes te gaan maken.
In de gemeenschappelijke afwasruimte vindt u mappen met voorgestelde fietsroutes. Maar u kunt natuurlijk ook fietsroutes op het internet vinden die u kunt gebruiken voor uw volgende route.

Camping Wyshorne is aangesloten bij Arthuur fietsroutes. Deze fietsroutes met avontuurlijke verhalen en aangename verrassingen zijn gratis beschikbaar en tevens te vinden in de afwasruimte.

 

Ook het bekende wandelknoop netwerk ligt bij de camping. U kunt vanaf de camping dus direct dit wandelnetwerk op om heerlijk de omgeving te verkennen.
Wilt u zelf uw routes uitstippelen dan kunt u dit bijvoorbeeld op de volgende site uitproberen.